Ima li medju nama jos "zivih" ?



SubhanAllah,sta je s nama?,

Ima li medju nama jos "zivih" ?! 

Koliko se nas upitalo juce i danas,makar ovih dana nakon dogadjaja u Shamu
,dok gledamo slike izmasakrirane brace i sestara ,djece ....?


NASE djece ,jer Ummet treba da je kao jedno tjelo,i to su NASA djeca,to nisu Shamska,Palestinska ,Iracka ,Afganistanska djeca,to su NASA djeca ,to su nase majke.,nasa braca,ocevi nasi sinovi ....a mi sjedimo i kukamo ,"zgrazamo se" . 
Njima nase kukanje i ova vrsta "zgrazanja " nece pomoci .

SubhanAllah ,cak i neki koji ne vjeruju u Allaha ,odlaze i pomazu na neki nacin,a Ummet ,vecina Ummeta spava.

Jesmo li zaboravili masakre koji su se desili nama i koji nam se sprema opet ,sjedili mi ili ne.? Zar mislimo da ce nas mimoici ,da necemo biti slijedeci ,nakon Shama,Palestine ,Iraqa ,Afganistana,Somalije itd... ???

SubhanAllah ,wAllahi ako iko od nas moze mirne savjesti spavati,jesti,piti,uzivati sa svojom porodicom u udobnosti svoje kuce ,onda s nama zaista nesto nije uredu,i svako od nas treba da se dobro preispita. 
Zar se moze iko nasmijati poslije svega sto smo vidjeli i vidimo ,zar se nas to NE TICE??? 
Omer ,Radijjalahu ahnu ,kome je Dzennet bio obecan za zivota ,se nije smijao,a mi,mi koji ne znamo sta ce nam Allah presuditi,mi se smijemo grohotom,salimo,pjevamo,zabavljamo...

DA LI BI SE EBU BEKR , OMER ,DA LI BI SE IKO OD ASHABA NASMIJAO I NA TREN DA VIDI OVO STO MI VIDIMO??? 

WAllahi ne bi braco i sestre ,wAllahi ne bi,oni se nikad ne bi ni pomirili da zive zivotima kojim vecina nas danas zive;radije bi molili Allaha da im uzme duse nego da zive ovako kao mi. 
Zar su nam prece fabrike,kancelarije,skole ,titule ,novac ,DUNJALUK ,od casti Ummeta ?! 

Zar moze ijedan iskreni vjernik sve ovo da posmatra a da ne pokusa bar nesto da uradi.Ne da demonstrira ,pise peticije i slicne gluposti ,to vise dolikuje kukavicama ,nevjernicima,kao sto jedan sejh rece,Gandijevim sljedbenicima,

a mi smo ili bar kazemo da smo sljedbenici Poslanika MUHAMMEDA ,sallallahu alejhi we selleme,
koji nije ucio Ashabe da protestuju , pisu peticije Qurejsijama i drugim smradovima, vec ih je ucio da se BORE,da cuvaju cast i ponos ovog Ummeta ,ne jezikom,ne pisanjem pisama ,kasida ,i kojekakvih elaborata ,vec MACEM ,jedinim oruzjem koji kjafir i munafik razumije. 

I neka niko ne kaze ne mozemo, kako cemo,nemamo nista..?
IMAMO ALLAHA ,a On je dovoljan pomagac i zastitnik. 


Pogledajte sta rade braca u Shamu,Somaliji,ako uopste neko od nas i prati... pogledajte sta znaci TEWEKUL ..nemaju oni ni vise ljudi,vojnika,niti bolje oruzje ,a nisu ni nabildani kao oni psi,ali imaju ono sto vecina Ummeta nema -imaju SRCA !



Jeli nas sejtan toliko zavarao pa mislimo da cemo umrijeti kao sehidi,jer svi vecinom to "zelimo" ,u krevetima? 
Vazan je nijet,jel?

 Poslanik sallallahu alejhi we selleme nije samo nijetio,vec je cinio sve sto je do njega da ostvari taj nijet i tako je naucio i Ashabe.

Kad su zidovi u Medini napali jednu Muslimanku,jesu li sljedbenici sunneta otisli svojim kucama i rekli svojim hanumama ,imamo nijet  da se borimo protiv njih i sjeli da pije kahvu ili caj??? 
Ili je podigao vojsku  i napao? 

Jesu li Ashabi imali vojsku i naoruzanje kad su neki zidovi i musrici blatili Poslanika sallallahu alejhi we selleme i ismijavali se njim ,jesu li  sjedili mirno u svojim kucama slusajuci kako se okolo na sva usta  blati i ponizava najbolje stvorenje ,Allahov Miljenik?? 

Jesu li cekali da ojacaju ,da zavrse skole ,dobiju diplome,udju u parlamente ..da naprave atomsku bombu pa da onda mogu napasti???

 Braca Mudzahidi prave oruzje Allahovom voljom i Miloscu ,od konzervi ,od plasticnih boca ,i cega sve ne ,i bore se protiv najmodernije opremljenih kjafirskih i munafickih vojnika.       

Mi  ajet :"Ko se pouzda u Allaha,On ce mu izlaz dati ,On ce ga opskrbiti odakle se i ne nada" izgleda razumijemo samo kad je novac u pitanju,posao ,kuca ili kakav porodicni nesporazum ,udaja ,zenidba..ali kad ga treba primijeniti  na ono sto nam je danas najpotrebnije, tu zatajimo.

Ashabi nisu sjedili ni u doba najveceg procvata Hilafeta,kad je Islam vladao vise od polovinom svjeta,i kad su mogli da se opuste i posvete lagodnom zivotu,jer su znali da ih Allah nije stvorio za to ,vec da se bore za ovu vjeru,da se bore da Allahova rijec  bude gornja ,da se bore za Dzennet a ne za dunjaluk ,sto mi danas radimo.

 Braca nam gube zdravlje radeci po fabrikama ,sluzeci kjafirima ,za malo dunjaluka, sestre nam gube cast i ponos ,stid koji je ukras vjernice,radeci po fabrikama ,kancelarijama,mjesajuci se sa najvecim olosem ,i ne samo da gube to,vec gube i djecu,jer im djecu odgajaju kjafirske skole ,ulica ,TV ili neke nene  ili tete koje pojma nemaju o Islamu.
 Jeste braco i sestre,mi smo u dzihadu,ali sa dunjalukom ! 
Borimo se za diplome,novac,kuce ,auta ,komade zemlje , a krv muslimanska ,krv Ummeta lije potocima...

Ima li jos zivih medju nama?! 

Ima li jos onih,osim onih koji su vec tamo gdje treba da budu,koji svojim zivotima i imecima brane cast i dostojansvo Ummeta Muhammeda ,sallallahu alejhi we selleme, koji su zivi ,cija srca nisu zamrla ,koji cuju i odazivaju se vapajima brace i sestara,djece ovog Ummeta ,koji jasno cuju poziv Gospodara i Stvoritelja Jedinog :
" I borite se na Allahovom putu svojim imetcima i zivotima!" 

Ne u krevetima,ne u  foteljema,ne ispred TV ili iza kompjutera ,ne u skolama,fabrikama, po gradilistima...I mi mislimo uci u Dzennet ..sa poslanicima,sa Ashabima..sa Hamzom ,Halidom ....

SubhanAllah,dokle nas je sejtan zaveo. 
Jeste,Halid ibn Velid je umro u krevetu,ali na Halidovom tjelu nije bilo mjesta a da nije bilo oziljka od maca. Halid nije jeo kikiriki ,cips i pio coca colu , pepsi ili kojekakve sokice od "nervoze " i uzbudjenosti sto se ovo desava Ummetu..nije govorio ,zeno de mi razvij pitu,nasekira se radi ovog,ili de mi skuhaj kahvu ...

Halid nije isao po gradjevinama da svoju snagu koristi da gradi kjafirima kojekakve gluposti, niti je isao po njihovim fabrikama ;
 Halid nije bio hamal  kjafirima i dunjaluku,Halid je bio "hamal" Allahu,Muhammedu ,sallallahu alejhi we selleme,ovom Ummetu !
 Halid se BORIO na Allahovom putu !!!                           
                                                                                                                                                                     
Braco i sestre ,osvjestimo se ,ozivimo nasa srca ,pogledajmo u kakvom smo halu,i sta nam je izlaz,koji je "najkraci" put do Denneta .
 I ne dozvolimo sejtanu da nas zavede nalazeci nam hiljade razloga koji nisu razlozi da se ne pokrenemo. 
Sta je bolje ,zivjeti jedan dan casno i umrijeti casno,ili zivjeti 100 ili hiljade godina u ponizenju ? A smrt ce svakako doci ,u krevetu,ili na fotelji,ili bilo gdje drugo.
"Ma gdje bili, stići će vas smrt, pa kad bili i u visokim kulama."
  Pa gdje je onda bolje cekati je,kad znamo da je susret neizbjezan..?

A zašto se vi ne biste borili na Allahovu putu za potlačene, za muškarce i žene i djecu.
 I borite se na Allahovom putu protiv onih koji se bore protiv vas...(samo neki od ajeta)

Borimo se i drago nam ako dobijemo povisicu plate ,ako nam djete zavrsi kakvu visu skolu ,ili ako je mi zavrsimo,ako dobijemo bolji posao ,a GLUHI smo na ono sto nam Allah kaze !

Nek svako od nas razmisli i izabere,hoce li "miran" zivot na prolaznom smrdljivom dunjaluku,ili ce miran vjecni zivot na dunjaluku . 
Hoces li se voziti u bmw,mercedesu ,toyoti ,hocesl li letiti  kuci jeftinim avionom,ili se  zelis "vozati", letjeti Dzennetskim prostranstvima na krilima zelenih ptica .?

I ne zaboravimo obecanje Poslanika ,sallalahu alejhi we selleme,da ce sehidu biti dato da uvede 70 osoba koje on zeli u Dzennet !

Jesmo li mi svjesni koliki je taj stepen ? 
Da jesmo ,ne bi sjedili!!!

Priredila: Haqeeqatol Laa Khayaal
Obrada: ISLAM, Put Istine

Primjedbe